RTU zinātnieki piedalās komercializācijas reaktorā

Laikā no 9.-11. novembrim Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra rīkoja jau trešo uz augstām tehnoloģijām orientētu ideju komercializācijas pasākumu «Commercialization Reactor».

Sadarbībā ar ITPC Tehnoloģiju pārneses kontaktpunktu, pasākumā piedalījās divas zinātnieku grupas no RTU. Viena no zinātnieku grupām – Tālis Juhna, Simona Larsone un Jānis Krafts – prezentēja tehnoloģiju, kas ļauj ātrāk un lētāk noteikt piesārņojumu ūdenī, salīdzinot ar esošajiem risinājumiem tirgū. Uz izstrādātās tehnoloģijas bāzes iespējams veikt arī analīzes pārtikas produktos un dzērienos. Otra zinātnieku grupa – Māris Knite un Juris Zavickis – prezentēja pilnībā elastīgu sensorelementu, kas ļauj, piemēram, veikt dažāda smaguma objektu automatizētu uzskaiti.

Pasākuma gaitā RTU zinātnieki ieguva būtiskas zināšanas zinātnes komercializācijas jomā, kā arī izrādīta liela interese no uzņēmējiem par tehnoloģiju ieviešanas iespējām. Nākamais «Commercialization Reactor» pasākums notiks 2011. gada pavasarī, tādēļ ceram uz aktīvu zinātnieku iesaisti, lai RTU radītās tehnoloģijas tiktu pārvērstas jaunos, konkurētspējīgos produktos un ieviestas tirgū.

Renārs Reklaitis, ITPC Tehnoloģiju pārneses kontaktpunkts

ERAF logo